9 redenen om voor Moneybird te kiezen

9 redenen om voor Moneybird te kiezen

Of je nu net start met ondernemen of dat je al een tijdje ondernemer bent, een goed boekhoudprogramma is onmisbaar.  Het tijdperk van je boekhouding in Excel of Word verwerken is echt voorbij. Dit kost onnodig veel tijd en is erg foutgevoelig. Wanneer je jezelf gaat verdiepen in boekhoudprogramma’s, dan kom je diverse boekhoudprogramma’s tegen. Ik deel graag 9 redenen om voor Moneybird te kiezen in plaats van één van de andere boekhoudprogramma’s. 

#1 Moneybird is gebruiksvriendelijk

Moneybird is op zo’n manier ontwikkeld dat het overzichtelijk en makkelijk in gebruik is. Het is gemaakt voor de ondernemer die zelf zijn boekhouding wilt doen. Het ziet er fris uit en is heel intuïtief. In één oogopslag zie je bijvoorbeeld of er nog facturen openstaan, wie je nog even aan de jas moet trekken voor een betaling en wat jij kunt verwachten qua betaling van de btw-aangifte.

Vanuit het startscherm klik je makkelijk door naar naar verkoop facturen, inkomende facturen, offertes, de bank, jouw urenregistratie, contacten en rapporten.

#2 Moneybird is altijd en overal toegankelijk

Moneybird kun je altijd en overal openen op jouw laptop, tablet of mobiel. Zo lang je maar internet hebt. Tegenwoordig heb je overal wel WiFi of kun je gebruikmaken van 4G. Wil je onderweg alvast een factuur maken en versturen? Of ben je benieuwd of een offerte digitaal geaccepteerd is? Dan kun je dat dus direct doen. Je hoeft niet te wachten totdat je thuis bent. Op deze manier kun je tijd die normaal gesproken misschien als ‘doelloos’ voelt, nuttig besteden. 

#3 Diverse workflows mogelijk in Moneybird

Het mooie aan Moneybird is dat je diverse workflows kunt maken. Met workflow bedoel ik in dit geval standaard e-mails die je kunt instellen. Denk aan e-mails voor: 

  • Facturen, waarbij je mails kan maken in verschillende talen als je internationale klanten hebt, maar ook bijv. voor diverse soorten producten. 
  • Betalingstermijnen. 
  • Automatische herinneringen. 

Dit zorgt ervoor dat je niet meer elke keer de e-mail handmatig moet typen en versturen. Alles kan automatisch ingericht worden in Moneybird. Dat bespaart enorm veel tijd!

#4 BTW aangifte met Moneybird

Wat ik een heel erg groot pluspunt vind van Moneybird, is dat je de BTW aangifte vanuit Moneybird kan doen. Als het goed is heb je alles in Moneybird gezet en hoef je het alleen nog maar te controleren. Daarna is het een kwestie van 4 klikken op de knop en je hebt jouw BTW aangifte gedaan. Het is wel belangrijk dat je weet hoe alles ingesteld moet worden, waar je op moet letten tijdens het invoeren, maar ook tijdens het controleren. Dit en nog veel meer leer je in mijn online cursus ‘Boekhouden met Moneybird’. 

Onthoud: Wat je niet weet, zoek je niet op en voorkomen is beter dan genezen. Wanneer je niet goed op de hoogte bent van alle regels rondom de belastingdienst en je volgt mijn online cursus niet, dan kunnen gemaakte fouten alsnog veel tijd en geld kosten. 

#5 Bespaar tijd met een urenregistratie in Moneybird

Factureer jij op basis van gewerkte uren? Dan schat ik de kans groot in dat je die bijhoudt via een systeem zoals Toggl of in Word of Excel. Wanneer je met Moneybird werkt, kun je hier jouw urenregistratie in bijhouden. De voordelen daarvan zijn dat je: 

  • Niet meer 2 systemen hoeft te gebruiken. Alles staat overzichtelijk in 1 systeem.
  • Met 1 klik op de knop kun je de gewerkte uren factureren. Dit zorgt ervoor dat je niet handmatig alles hoeft uit te rekenen en in moet voeren in Moneybird of een ander boekhoudsysteem waar je nu misschien mee werkt. 

#6 Bijna alles kan geautomatiseerd worden in Moneybird

De boekhouding doen is van de meeste ondernemers niet het favoriete onderdeel van ondernemerschap. Je wilt er dan ook niet teveel kwijt mee zijn. Wanneer je werkt met andere boekhoudprogramma’s of Word of Excel, dan kost het vaak onnodig veel tijd en het is ook nog eens foutgevoelig. 

In Moneybird kun je veel automatiseren waardoor je veel minder tijd besteed aan je boekhouding. Tijd die je dus kunt besteden aan andere zaken die belangrijk zijn voor je bedrijf zoals bijvoorbeeld sales en marketing. Daarnaast is het ook minder foutgevoelig en komt het heel erg professioneel over. 

Wat betreft het automatiseren kun je denken aan:

  • Automatisch herinneringen versturen
  • Automatisch periodieke facturen versturen (handig bij abonnementen en termijnbetalingen)
  • Banktransacties automatisch inlezen door de bankkoppelingen
  • Automatisch banktransacties koppelen aan de juiste inkoop- en verkoopfactuur
  • Koppeling met webshops waardoor je hele verkoopadministratie automatisch in de boekhouding staat

#7 Makkelijk andere systemen koppelen met Moneybird

Moneybird is met ontzettend veel systemen te koppelen. Denk aan systemen die gebruikt worden voor webwinkels zoals WooCommerce, urenregistratie, voorraadbeheer, salarisadministratie, HR Tools, CRM pakketten en nog veel meer. Het is zelfs mogelijk om zelf een koppeling te maken, maar hier is wel technische kennis van programmeren voor nodig. Ontdek hier aan welke systemen je Moneybird kan koppelen.  

#8 Er is een Moneybird app

Moneybird is niet alleen makkelijk in gebruik op een laptop, maar ook op jouw telefoon. Je kunt de app downloaden en diverse zaken via jouw telefoon regelen. Bijvoorbeeld het inscannen van bonnetjes die je krijgt als je bij een restaurant bent geweest. Deze komen dan direct bij jouw inkomende facturen te staan en kunnen automatisch gekoppeld worden aan een banktransactie. Ook dit bespaart weer tijd. Maar je kunt onderweg bijvoorbeeld ook al een factuur aanmaken of een offerte maken voor een potentiële klant die je net hebt gesproken. 

#9 Diverse betaalmogelijkheden koppelen

Met Moneybird kun je diverse betaalmogelijkheden koppelen. Je kunt bijvoorbeeld standaard een QR-code op de factuur plaatsen, zodat jouw klanten deze alleen maar hoeven te scannen met hun bank app en direct de betaling kunnen voldoen. Er is gebleken dat wanneer je de QR-code op jouw factuur plaatst, klanten over het algemeen sneller betalen. Hierdoor hoef je minder of zelfs geen tijd te besteden aan het versturen van herinneringen en staat het geld snel bij jou op de bankrekening.

Je kunt mensen ook laten betalen via PayPal, creditcard, automatische afschrijving, etc.

WIL JIJ OOK EENVOUDIG LEREN BOEKHOUDEN ZONDER BOEKHOUDKENNIS?

Werk jij op dit moment nog niet met Moneybird en wil je hier wel meer over weten?
GRATIS WEBINAR: Meld je gratis aan voor mijn webinar over eenvoudig boekhouden zonder boekhoudkennis. Ik vertel je tijdens dit webinar nog meer over de vele mogelijkheden die Moneybird te bieden heeft en geef een rondleiding door het programma. Moneybird gaat je niet alleen tijd besparen, het is ook nog eens minder foutgevoelig.

GRATIS ADVIESGESPREK: Werk je wel al met Moneybird, maar heb je het idee dat je er op dit moment nog niet alles uit haalt wat erin zit? Plan dan een gratis adviesgesprek in.

Laat een reactie achter