periodieke facturen moneybird

Bespaar tijd met periodieke facturen in Moneybird

Tijd besparen klinkt altijd als muziek in de oren toch? In dit artikel deel ik één van de vele tips die tijd besparen in Moneybird, maar waar 90% van de ondernemers die bij mij komen nog geen gebruik van maken. Na het lezen van dit artikel bespaar jij in elk geval tijd dankzij periodieke facturen.

Wat zijn periodieke facturen? 

Wanneer jij klanten hebt die maandelijks of elk kwartaal  terugkomen en waar je steeds dezelfde factuur naartoe stuurt, dan kun je gebruikmaken van periodieke facturen. Dit zijn facturen die dus met een regelmatige frequentie naar de klant worden verstuurd. 

Denk bijvoorbeeld aan: 

  • Klanten die een traject in termijnen betalen
  • Een vast samenwerkingsverband waarbij er vaste prijzen per maand zijn afgesproken;
  • Klanten die een abonnement hebben afgenomen voor bijv. een community.

Wat zijn de voordelen van periodieke facturen? 

Het grootste voordeel van periodieke facturen is dat het tijd bespaart. Je hoeft niet elke keer de factuur weer opnieuw aan te maken of een oude factuur te kopiëren, nee… De periodieke factuur wordt automatisch aangemaakt. Je kunt er zelf voor kiezen of je ‘m ook automatisch wilt laten versturen of dat je de factuur toch nog wilt controleren.

Een ander voordeel is dat periodes op periodieke facturen automatisch mee verschuiven, dus de kans op fouten is kleiner. Stel dat jij met maandpakketten werkt, dan schuift de periode automatisch mee. In tegenstelling tot wanneer je bijv. een oude factuur kopieert. Het komt regelmatig voor dat ondernemers vergeten om de periode aan te passen. Niet alleen is dat niet handig voor de klant, het geeft ook een vertekend beeld in het overzicht van Moneybird m.b.t. jouw omzet, kosten en winst per maand en/of kwartaal. 

Hoe verstuur je periodieke facturen? 

Periodieke facturen is een apart tabblad in Moneybird dat je kunt vinden onder ‘facturen’.

Wanneer je vervolgens klikt op ‘periodieke factuur toevoegen’, dan kun je: 

  • De startdatum kiezen
  • De frequentie kiezen (per dag, week, maand, kwartaal, half jaar of jaar)
  • Kiezen of je de factuur een specifiek aantal keren wilt aanmaken 
  • Kiezen of je de factuur automatisch wilt laten versturen 

Daarna kun je de factuur aanmaken zoals je hem normaal gesproken ook aanmaakt. 

Het is ook mogelijk om van een factuur die je al verstuurd hebt, een periodieke factuur te maken. Hiervoor ga je naar de factuur toe, klik je op extra en daarna ‘dupliceer naar periodiek’. 

Sneller en foutloos boekhouden met Moneybird? 

Ben jij er klaar voor om sneller en foutloos je boekhouding te doen in Moneybird? Wil je nog meer van dit soort handigheidjes waarmee je gegarandeerd tijd bespaart? Ben jij er klaar voor om te ontdekken dat je Moneybird voor jou kan laten werken? 

In mijn online cursus ‘Boekhouden met Moneybird’ duiken we volledig in de wereld van Moneybird zodat boekhouden leuker én makkelijker wordt, maar ook sneller gaat. 

Laat een reactie achter