Interview Adrienne van den Bos – Gifted people

Interview Adrienne van den Bos – Gifted people

Ik vertel je natuurlijk graag waarom een samenwerking met mij je meer rust en plezier in je boekhouding gaat geven. Maar soms is het beter om het van een ander te horen. Daarom laat ik vandaag Adrienne van den Bos aan het woord. Zij is de oprichter en eigenaresse van het bedrijf Gifted People. Met Gifted People helpt zij en haar team hoogbegaafden bij het beter begrijpen van zichzelf zodat ze hun unieke gaven kunnen inzetten voor een mooiere wereld en plezier en voldoening halen uit het leven.

Naast een boekhouder voor de aangiftes werkt ze ook samen met mij om ervoor te zorgen dat haar boekhouding altijd op orde is. Vandaag vertelt zij wat meer over haar boekhouding en hoe zij de samenwerking ervaart. 

Hoe deed jij in het begin van je ondernemersreis je boekhouding en hoe heeft zich dat ontwikkeld tot waar je nu bent?

Ik heb zelf een boekhoudkundige achtergrond, dus in het begin deed ik vooral veel zelf. Maar toen ik begon te groeien, groeide mijn administratie ook. Toen heb ik de hulp van een boekhouder gezocht die mij kon ondersteunen bij de dagelijkse werkzaamheden. 

Wat was dan het moment dat je dacht “nu heb ik een Moneybird expert nodig?”

Na een tijdje zag ik wat foutjes in Moneybird, ik ben toen in mijn netwerk gaan rondvragen of er misschien iemand was die mij daarbij kon ondersteunen. Mijn VA kwam toen met Peggy. Na een kennismakingsgesprek voelde dat eigenlijk direct goed en ben ik de samenwerking met haar aangegaan. Ik was dus in beginsel vooral op zoek naar iemand die mij kon ontzorgen op het gebied van de boekhouding, maar wel met wat meer verstand van zaken dan een VA. 

Omdat ik zelf ook een boekhoudkundige achtergrond heb is het ook wel minder spannend om een samenwerking op dat gebied aan te gaan. Ik kan zelf relatief snel zien of iemand het vak goed beheerst. 

Hoe heeft de samenwerking met Peggy jouw bedrijf veranderd? En wat vind je het fijnste aan werken met Peggy?

Ik vind het superfijn dat Peggy echt een oog heeft voor optimalisatie. Binnen mijn bedrijf maak ik alles graag zo simpel mogelijk. En samen met Peggy hebben we mijn volledige boekhouding onder de loep genomen en gekeken wat allemaal eenvoudiger gemaakt kon worden. Daarin neemt zij ook veel eigen initiatief en merk je dat ze niet alleen verstand heeft van Moneybird maar ook van (online) bedrijfsprocessen in het algemeen.

Het geeft mij enorm veel rust om te weten dat iemand echt verstand van zaken heeft en dingen voor je uit handen kan nemen. Ook buiten Moneybird om. Bij Peggy merk ik dat ze vakinhoudelijk echt heel sterk is. Ik kan, als ik dat zou willen, compleet mijn handen er vanaf trekken en dan weet ik dat het gewoon goedkomt. 

Peggy is ook enorm daadkrachtig en pragmatisch. Je ziet dat ze echt snapt wat er gedaan moet worden, ze communiceert super duidelijk, is altijd eerlijk over wat ze wel en niet kan en is nooit te beroerd om even wat extra’s voor je uit te zoeken. 

Was er nog wat verrassends aan jullie samenwerking? 

Toen ik een boek uitbracht kwam Peggy met een koppeling tussen MyParcel en Woocommerce die dingen voor mij zou automatiseren. Omdat dit verder buiten de scope van Moneybird ligt, had ik dit niet direct vanuit haar verwacht. Maar dat laat dus direct zien wat ik zo fijn vind aan werken met Peggy. Ze begrijpt niet alleen Moneybird, maar ook de verschillende bedrijfsprocessen en kijkt altijd naar wat er beter, slimmer of makkelijker kan. Ze heeft deze integratie vervolgens voor mij opgepakt en weet mij zo dus echt volledig te ontzorgen.

Nu heb je dus een boekhouder én Peggy, wat is in jouw ogen daar de meerwaarde van? 

Op dit moment heb ik een boekhouder en Peggy, dat heeft voor mij echt een toegevoegde waarde omdat ik zelf niet de tijd heb om de dagelijkse boekhouding bij te houden. Dat leg ik echt compleet bij Peggy neer. Vervolgens heb ik dan een boekhouder voor de aangiftes. Hierdoor heb ik een dubbele controle en worden eventuele foutjes ook snel gezien. Het voordeel van Peggy is dat zij echt een Moneybird Expert is en dus niet alleen de “boekhouding doet” maar dus ook streeft naar de makkelijkste en snelste manier om deze boekhouding te doen. Dat is dan toch weer nét dat beetje extra dan wanneer je een VA de volledige boekhouding zou laten doen.

Laat een reactie achter