kosten besparen met Moneybird

Moneybird: De sleutel tot kostenbesparing

Wist je dat Moneybird niet alleen een boekhoudprogramma is, maar ook de sleutel tot kostenbesparing? Wanneer jij Moneybird op de juiste manier gebruikt, ontdek je hoe jij als ondernemer kosten kunt besparen en daardoor meer winst hebt of meer kunt investeren in andere zaken voor jouw bedrijf. 

Financieel inzicht met Moneybird

Met de rapportage- en analyse tools van Moneybird krijg je een duidelijk inzicht in de financiële situatie van jouw bedrijf. In de rapporten van Moneybird kun je vrij globaal het volgende zien: 

  • Omzet
  • Kosten
  • Winst 
  • Te betalen btw
  • Banksaldo

Maar je kunt ook inzoomen op onderdelen daarvan. 

Zo kun je bijvoorbeeld inzoomen op de kosten. Krijg inzicht in jouw grootste kostenposten en waar je jouw geld maandelijks, per kwartaal of per jaar aan uitgeeft. Door hier even de tijd voor te nemen, kom je erachter waar je op kunt besparen. Kijk bijvoorbeeld naar: 

  • De tools waar je voor betaald. Gebruik je ze nog wel allemaal of niet? En kan het eventueel goedkoper? 
  • Lopen er abonnementen? Controleer of dit abonnement nog relevant is en als dat zo is, of je eventueel ergens anders een goedkoper abonnement kan afsluiten. 
  • De kosten voor het uitbesteden van taken. Levert het nog steeds meer op in tijd of geld dan dat het jou kost? 
  • Inkoopkosten voor bepaalde producten. Levert het dan nog wel voldoende op of moet je andere producten meer aandacht geven of de prijs verhogen? 

Door hier bewust mee bezig te zijn, kun je al flink wat kosten besparen. 

Verlaag jouw boekhoudkosten met Moneybird

Of beter gezegd: Verlaag de kosten van jouw boekhouder. Je dagelijkse/wekelijkse administratie kun je zelf doen en hoef je niet allemaal uit te besteden aan een boekhouder. Ook geeft het beter inzicht in je financiën. Bij een boekhouder weet je vaak pas bij de BTW aangifte hoe je dat kwartaal hebt gedraaid, terwijl je vaker inzicht in de kosten en opbrengsten wilt hebben zodat je hierop kunt anticiperen.

Daarnaast kun je via Moneybird in 6 stappen jouw btw-aangifte zelf insturen en hoeft jouw boekhouder dit ook niet meer te doen. Welke 6 stappen dat zijn? Dat lees je in mijn blog: In 6 stappen je btw aangifte doen. 

Om alles goed en zonder fouten te kunnen doen, is het wel belangrijk dat je goed weet hoe je Moneybird moet gebruiken. Ik heb een cursus die al meer dan 200 ondernemers hebben gevolgd waarmee je ontdekt hoe je jouw boekhouding makkelijk zelf kunt bijhouden zelfs met weinig boekhoudkennis. Meer informatie over de Cursus Moneybird vind je hier.

Papierloze administratie

Moneybird biedt de mogelijkheid om alle bonnetjes en facturen digitaal te verwerken en op te slaan. Daardoor hoef je niets meer af te drukken, waarmee je weer inkt en papier bespaart en je hoeft het nergens op te slaan. Stel je maar eens voor hoeveel ruimte het inneemt wanneer je van de afgelopen 7 jaar al jouw administratie uitprint en opslaat. Want je bent verplicht om de boekhouding van de laatste 7 jaar te bewaren. 

Slimmer, sneller en makkelijker boekhouden met Moneybird

Wil je vaker geïnspireerd worden met dit soort handige adviezen en op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom Moneybird? In mijn gratis Facebookgroep deel ik tips, tricks & inspiratie over slimmer, sneller en makkelijker boekhouden met Moneybird. Inmiddels bestaat de Facebookgroep uit bijna 1.000 leden. Zie ik jou er ook? 

Laat een reactie achter