mogelijkheden moneybird

Alle mogelijkheden van Moneybird op een rij

De mogelijkheden in Moneybird zijn oneindig! En wanneer je toch nog iets mist, dan kun je dit altijd aankaarten. Moneybird is namelijk continu bezig met nieuwe ontwikkelingen op basis van input van de gebruikers. In dit artikel zet ik alle mogelijkheden van Moneybird op een rij. 

Offertes

Het is ontzettend makkelijk om in Moneybird een offerte aan te maken. Je kunt van tevoren al een aantal zaken instellen zodat je die niet steeds opnieuw moet aanpassen, namelijk: 

  • De huisstijl van de offerte
  • De workflow van de offerte (Denk aan automatisch meesturen van algemene voorwaarden, de inhoud van de mail, etc.) 

Vervolgens kun je zelf kiezen hoe je de offerte verstuurt. Dit kan automatisch vanuit Moneybird waarbij je ervoor kan kiezen dat iemand hem online kan accepteren. Of je kunt de offerte downloaden en zelf versturen per post of mail. Wanneer je kiest voor die laatste optie, moet je zelf de status van jouw offerte aanpassen. Kies je voor de eerste optie, dan wordt dit automatisch gedaan wanneer iemand jouw offerte accepteert. Je ziet dus ook in één oogopslag welke offertes aandacht nodig hebben. 

Facturen

Voor facturen geldt hetzelfde als voor offertes. Je kunt op voorhand al: 

  • De huisstijl van de factuur instellen
  • De workflow van de factuur instellen 
  • De workflow instellen welke mails er verstuurd moeten worden wanneer iemand te laat betaalt 

De factuur krijgt automatisch het juiste factuurnummer en rekent de btw en totaalbedragen uit. 

Vervolgens kun je de factuur versturen per e-mail, post of Peppol en zie je vervolgens in één oogopslag welke facturen nog openstaan en welke facturen een herinnering nodig hebben. Je kunt ook instellen dat deze herinneringen automatisch worden verstuurd, maar dat raad ik niet direct aan. 

Urenregistratie

In Moneybird is het mogelijk om jouw urenregistratie bij te houden, evenals dat van jouw team. Aan het einde van de maand genereer je in een handomdraai een factuur van de geregistreerde uren. 

Je kunt er ook voor kiezen om een andere tool te koppelen aan Moneybird zodat je niet in Moneybird zelf jouw uren moet bijhouden. 

Inkomende facturen en bonnetjes

Moneybird heeft een apart tabblad voor inkomende facturen en bonnetjes. Hier voeg je via de app of via de computer binnen een paar seconden jouw inkomende documenten aan toe. Daardoor raak je nooit meer een document kwijt en hoef je kosten niet privé af te schrijven. 

Ook hier zie je in één oogopslag welke inkomende documenten je nog moet betalen en welke er al betaald zijn. 

Betalingen worden snel verwerkt

Je kunt jouw bankrekeningen koppelen aan Moneybird. De transacties worden dan automatisch ingeladen waardoor je makkelijk facturen en inkomende documenten (automatisch) kunt laten koppelen. 

Met de nieuwe betaalrekeningen van Moneybird worden transacties zelfs realtime bijgehouden. 

Overzichtelijke rapportages

De rapportages in Moneybird worden automatisch bijgewerkt bij elke factuur die wordt verzonden, inkomend document dat wordt ingeboekt en banktransactie die wordt gekoppeld. Dankzij de overzichtelijke rapportages krijg je een duidelijk beeld van de financiële gezondheid van jouw bedrijf. Op basis daarvan kun je vervolgens betere keuzes maken. 

Elektronische btw-aangifte

Vanuit Moneybird is het mogelijk om jouw btw-aangifte zelf te doen. Het is uiteraard wel belangrijk – vooral de eerste keren – om te laten controleren of je alles daadwerkelijk goed hebt ingevuld. Want wanneer je niet weet dat je fouten maakt, weet je ook niet dat je die moet verbeteren. In dit artikel leg ik uit hoe jij in 6 stappen jouw btw-aangifte in Moneybird doet. 

Eenvoudig boekhouden zonder boekhoudkennis

Heb jij op dit moment nog een ander programma voor jouw boekhouding? Of werk je misschien nog met Word of Excel om alles bij te houden? In mijn gratis webinar ‘Eenvoudig boekhouden zonder boekhoudkennis’ laat ik je zien hoe Moneybird werkt en hoe jij o.a. automatisch voldoet aan de eisen van de Belastingdienst en drastisch minder tijd kwijt bent. 

Laat een reactie achter