Moneybird expert herkennen

5 kenmerken waar je een Moneybird Expert aan kunt herkennen

Sinds kort heeft Moneybird een wijziging doorgevoerd. Om jezelf Moneybird Expert te mogen noemen, hoef je geen training meer te volgen of opdrachten te maken. Het enige wat je hoeft te doen om de titel van Moneybird Expert te krijgen is: 

 • Onderdeel zijn van een kantoor in Moneybird
 • Toegang hebben tot 5 administraties van klanten die de btw-aangifte elektronisch via Moneybird hebben ingediend in de afgelopen 12 maanden 

Toch vind ik niet dat deze voorwaarden echt laten zien of iemand een Moneybird Expert is. En je wilt natuurlijk wel iemand die ook écht een expert is en niet zomaar wat doet. Daarom deel ik 5 kenmerken waaraan jij een Moneybird Expert kunt herkennen. 

Aantal klanten

Een Moneybird Expert beheert naar mijn mening meer dan 5 administraties in Moneybird voor klanten. Ik ben mijzelf bijvoorbeeld pas Moneybird Expert gaan noemen na het helpen van 50 klanten. 

Dat wil niet zeggen dat je niet met iemand kan samenwerken die minder Moneybird klanten heeft, want iedereen moet ergens beginnen. Maar houd er wel rekening mee dat diegene (nog) geen Moneybird Expert is. 

Zo heb ik bijvoorbeeld al meer dan 400 klanten geholpen door hun boekhouding in Moneybird bij te houden, heb ik al meer dan 200 cursisten geleerd hoe ze Moneybird moeten gebruiken en heb ik een Boost je Moneybird Business jaarprogramma waarin ik VA’s opleid. 

Koppelingen met andere systemen

Een echte Moneybird Expert weet dat je diverse systemen kunt koppelen aan Moneybird om boekhouden makkelijker en sneller te laten verlopen. Niet alleen is een Moneybird Expert hiervan op de hoogte, diegene weet ook hoe je deze koppelingen moet maken zodat de boekhouding kloppend is. 

Regelmatig kom ik boekhoudingen tegen waarin een VA koppelingen heeft gemaakt tussen Moneybird en andere systemen zoals bijv. Plug & Pay of WooCommerce, maar dat dit niet goed is ingesteld. Daardoor het boekhoudkundig niet klopt en soms zelfs teveel belasting wordt betaald. 

Kennis van automatiseringen

Nog een kenmerk waaraan je een Moneybird Expert herkent, is dat degene kennis heeft van automatiseringen. Iemand weet precies welke automatiseringen de boekhouding makkelijker maken en ervoor zorgen dat er zoveel mogelijk tijd wordt bespaard. 

Pro-actief

Nog een belangrijk kenmerk waaraan je een echte Moneybird Expert herkent, is of diegene pro-actief is. Een Moneybird Expert zal tijdens een samenwerking altijd aangeven: 

 • Wat er op dit moment fout gaat en dat hij/zij dit kan oplossen
 • Waar verbeterpunten liggen om sneller en makkelijker te boekhouden 
 • Wat er nodig is om de boekhouding kloppend te maken 

Wacht iemand af totdat jij aangeeft wat er gedaan moet worden in Moneybird en eventueel zelfs hoe dit gedaan moet worden, besef dan dat dit geen echte Moneybird Expert is. 

Op de hoogte houden van ontwikkelingen

Een Moneybird Expert geeft altijd aan wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn in Moneybird. Ook zal diegene dan aangeven of hier wat mee gedaan moet worden of niet en zo ja, op welke manier. 

Een Moneybird Expert zal je hier altijd zo goed mogelijk in begeleiden en eventuele acties die nodig zijn op zich nemen. 

Je Moneybird boekhouding op orde met een Moneybird Expert 

Vraag je jezelf af of jouw boekhouder of VA voldoende kennis heeft van Moneybird? Dan is het handig om een Moneybird APK-keuring in te plannen. Samen kijken we of: 

 • Er al gebruikgemaakt wordt van alle slimme mogelijkheden van Moneybird 
 • De meest handige functies goed benut worden 
 • Er het maximale uit je boekhouding wordt gehaald
 • Er geen fouten staan in jouw boekhouding 

Werk je op dit moment nog niet met een Moneybird Expert of besteed je het zelfs nog helemaal niet uit? Dan is het mogelijk om jouw boekhouding uit te besteden aan een echte Moneybird Expert. 

1 reactie

 1. Margreet Kwakernaak op 25 augustus 2023 om 18:21

  Peggy Peerboom, ik vind joue eisen heel war beter dan die van Moneybird zelf. Bovendien vind ik dat er een instantie zou moeten zijn die elke twee jaar controleert of de persoon nog aan de eisen voldoet.

Laat een reactie achter