aanbod en gratis (1)

Moneybird koppelen aan andere systemen, hoe zit dat precies?

Boekhouding en het boekhoudsysteem is een onderdeel van een bedrijf, maar hoogstwaarschijnlijk gebruik jij ook nog andere systemen. Hoe fijn is het als die systemen samenwerken met jouw boekhoudsysteem? Met Moneybird kan dat. 

Welke systemen kun je koppelen aan Moneybird?

Ben je al nieuwsgierig geworden of de systemen waar jij mee werkt gekoppeld kunnen worden aan Moneybird? Ik zet ze hieronder voor jou op een rij. 

Moneybird koppelen aan je bank

Naast de inkoop- en verkoopfacturen zijn de banktransacties een heel belangrijk onderdeel van je boekhouding.

Het handigste is als je al jouw banktransacties automatisch in je boekhouding laat inlezen. Dat is mogelijk met een bankkoppeling. De KNAB, BUNQ, ING en Rabobank hebben een directe boekhoudkoppeling met Moneybird.

Heb je een andere bank, dan is het mogelijk om via Ponto de banktransacties dagelijks automatisch in je boekhouding in te lezen.

Moneybird koppelen aan webwinkels

Bij een webwinkel denk je al snel aan een webshop met producten, maar ook wanneer je diensten verkoopt aan een klant, kun je werken met een webwinkel. Bij mij kun je bijvoorbeeld een online cursus boekhouden met Moneybird kopen via de webwinkel, maar je kunt ook coaching kopen via mijn webwinkel als je hulp met Moneybird nodig hebt. Denk dus niet altijd alleen aan de standaard webshop bij deze koppeling. 

Systemen van webwinkels die gekoppeld kunnen worden aan Moneybird: 

 • WooCommerce
 • Plug & Pay
 • Shopify 
 • Lightspeed
 • Mijnwebwinkel
 • Bol.com
 • Magento 
 • En nog veel meer.

Heb je hier hulp bij nodig? Neem dan contact met mij op.

Moneybird koppelen aan betalingssystemen

Moneybird heeft echt een perfecte koppeling met Mollie. Mollie is een Payment Service Provider die online betalingen voor bedrijven regelt. Daardoor kunnen klanten eenvoudig met iDEAL, Visa, Mastercard, American Express creditcard, Paypal, Klarna, automatische SEPA incasso, buitenlandse banken en overschrijving betalen. 

De uitbetalingen van Mollie ontvang je vaak in bulk, dus 1 uitbetaling heeft betrekking op meerdere verkoopfacturen.

Moneybird koppelt dan automatisch de juiste verkoopfacturen aan de Mollie uitbetaling. Dat scheelt je echt heel veel tijd wanneer je dat niet handmatig hoeft te doen.

In hoeverre het helemaal geautomatiseerd verloopt is afhankelijk van het webshopsysteem waar je mee werkt waarmee je via Mollie incasseert. Lees hier meer over de koppeling tussen Moneybird en Mollie.

Het is ook mogelijk om iZettle en Stripe aan Moneybird te koppelen.

Urenregistratie in Moneybird

Factureer jij op basis van gewerkte uren voor klanten? Dan is het handiger en overzichtelijker om deze uren bij te houden in een urenregistratiesysteem. Dit is vaak een stuk minder tijdrovend dan je uren bijhouden in Excel. 

Het is mogelijk om jouw uren in Moneybird zelf te verwerken waarbij je met één druk op de knop facturen kunt maken op basis van de gewerkte uren. 

Er zijn ook enkele koppelingen met andere urenregistratiesystemen mogelijk, die een stuk uitgebreider zijn, zoals: 

 • TimeChimp
 • Keeping
 • Nanda
 • Timi

Moneybird koppelen met CRM pakket

Bij de Contacten in Moneybird heb je maar een beperkte mogelijkheid om klantgegevens op te slaan. Je kunt er wel de adresgegevens, contactpersonen, mailadressen, telefoonnummers en bankgegevens in kwijt.

Wil je meer klantgegevens en contactmomenten met klanten opslaan, dan is een CRM systeem handiger om alle klantgegevens te beheren.

PerfectView is een CRM systeem dat gekoppeld kan worden aan Moneybird.

Beheren van je voorraad in Moneybird

Werk je met voorraden en wil je precies bijhouden wat er in en uit gaat en wat er dus van elk product op voorraad is. Dan heb je een voorraadbeheersysteem nodig. In Moneybird kun je geen voorraden bijhouden.

Picqer heeft magazijn software speciaal voor webwinkels waarin je de voorraden goed kunt bijhouden. Er is een koppeling mogelijk tussen Moneybird en Picqer. 

Moneybird koppelen met salarisadministratie

Heb je werknemers in dienst of ben je zelf in dienst van je eigen B.V., dan ben je verplicht salarisadministratie te voeren.

In je boekhouding verwerk je dan elke maand de loonjournaalposten. Zonde natuurlijk om die steeds handmatig in je boekhouding te zetten en een foutje is zo gemaakt natuurlijk.

Als je Employes of Nmbrs gebruikt voor je salarisadministratie dan kun je een koppeling maken met Moneybird, waardoor je maandelijks de loonjournaalpost automatisch in Moneybird laat verwerken.

Moneybird koppelen met HR tool

Heb je medewerkers in dienst die vaak declaraties indienen, dan moeten die declaraties ook in je boekhouding geregistreerd worden.

Met HoorayHR kun je al je HR-zaken overzichtelijk bijhouden zoals personeelsdossiers, verlofregistratie, urenregistratie en verzuimregistratie.

Tevens kun je hier de declaraties bijhouden. Door een koppeling met Moneybird en HoorayHR te maken wordt van elke goedgekeurde declaraties een inkoopfactuur aangemaakt in Moneybird.

Moneybird koppelen aan andere systemen

Staat het systeem waar jij Moneybird aan wilt koppelen er niet tussen?

Kijk dan eens naar Zapier. Daarmee kun je 5000 applicaties aan elkaar koppelen, waardoor je nog meer kan automatiseren binnen jouw bedrijf.

Denk bijvoorbeeld aan koppelingen met Kajabi, Calendly of PayPro.

Wil jij ook eenvoudig leren boekhouden zonder boekhoudkennis?

Werk jij op dit moment nog niet met Moneybird en wil je hier wel meer over weten?
GRATIS WEBINAR: Meld je gratis aan voor mijn webinar over eenvoudig boekhouden zonder boekhoudkennis. Ik vertel je tijdens dit webinar nog meer over de vele mogelijkheden die Moneybird te bieden heeft en geef een rondleiding door het programma. Moneybird gaat je niet alleen tijd besparen, het is ook nog eens minder foutgevoelig.

GRATIS ADVIESGESPREK: Werk je wel al met Moneybird, maar heb je het idee dat je er op dit moment nog niet alles uit haalt wat erin zit? Plan dan een gratis adviesgesprek in.

Laat een reactie achter