Moneybird koppelen aan plug & Pay

Moneybird koppelen aan Plug & Pay

Download jij elke keer de facturen uit Plug & Pay om ze daarna weer te uploaden in Moneybird? Een klant van mij deed dit allemaal handmatig. Ze moest de facturen downloaden, adressen overtypen en vervolgens de betalingen koppelen. Altijd bleven er dingen openstaan die niet klopte. Ik heb haar geholpen om alles goed in te richten en te automatiseren. Deze klant zei later: “Het scheelt mij elk kwartaal een heel weekend werk!” In dit artikel zoom ik verder in op wat Plug & Pay is en waarom jij dit ook zou moeten koppelen aan Moneybird.

Wat is Plug & Pay?

Plug & Pay is een betaalsysteem dat ontwikkelt is door de IMU. Je maakt er makkelijk en snel betaalpagina’s in aan die erop gericht zijn om jouw omzet te verhogen. Je kunt ook diverse neuromarketing principes met één klik op de knop aanklikken, zodat de kans op een aankoop nog groter wordt. En AI helpt je sinds kort met het schrijven van pakkende teksten voor je betaalpagina’s.

Heb je nog geen Plug & Pay, maar ben je nieuwsgierig geworden? Probeer Plug & Pay nu gratis uit.

Waarom Plug & Pay koppelen aan Moneybird?

De belangrijkste reden om Plug & Pay te koppelen aan Moneybird, is dat het je ontzettend veel tijd bespaart. Je hoeft niet meer elke factuur uit Plug & Pay te downloaden en vervolgens weer te uploaden in Moneybird.

Daarnaast is het ook veel minder foutgevoelig wanneer je deze koppeling maakt. Download je alle facturen handmatig, dan kan het wel eens voorkomen dat je er toch één over het hoofd ziet en deze niet in Moneybird inboekt. Dat heeft gevolgen voor jouw administratie en het inzicht in jouw cijfers.

Hoe zit het met versturen van de facturen naar klanten?

De facturen worden ondanks de koppeling met Moneybird, verstuurd vanuit Plug & Pay. Vanuit Plug & Pay kun je eventueel ook betalingsherinneringen versturen wanneer een periodieke betaling niet is voldaan. Zodra er een factuur wordt aangemaakt in Plug & Pay, wordt deze ook automatisch aangemaakt in Moneybird. Hier zit soms wat vertraging op omdat er een maximum aantal facturen is dat binnen een bepaalde periode naar Moneybird wordt doorgestuurd.

Waarom een directe koppeling en niet via Zapier?

Dit is misschien een open deur, want voor Zapier betaal je uiteraard ook weer een bepaald bedrag. Maar er is nog een andere belangrijke reden. Via de koppeling met Zapier is het niet mogelijk om meerdere regels op een factuur te zetten. Je krijgt dan dus maar één regel met het totaalbedrag. Door Plug & Pay direct te koppelen aan Moneybird, worden alle losse factuurregels op de factuur gezet.

Hoe koppel je Plug & Pay aan Moneybird?

Er zijn een aantal stappen die je moet doorlopen om Plug & Pay goed te koppelen aan Moneybird. In mijn online cursus ‘Boekhouden met Moneybird’ vind je een module terug waarin dit stap voor stap wordt uitgelegd.

Maak het jezelf makkelijk, bespaar veel tijd en voorkom eventuele fouten door dit soort koppelingen te maken. In mijn cursus vind je nog veel meer handige modules terug die zijn gemaakt om boekhouden in Moneybird makkelijker en sneller te maken.

Laat een reactie achter