Online boekhouden is makkelijker met Moneybird

Maak online boekhouden makkelijker met Moneybird

Online boekhouden hoeft niet moeilijk te zijn, vooral niet met Moneybird. Het is alleen wel belangrijk dat je weet hoe Moneybird werkt en wat je moet doen om het zo makkelijk mogelijk te maken. 

In dit artikel deel ik 3 adviezen hoe online boekhouden met Moneybird een stuk makkelijker wordt. 

#1 Ontdek alle tijdbesparende functies van Moneybird

Moneybird heeft ontzettend veel handige tijdbesparende functies die helpen om online boekhouden in Moneybird makkelijker te maken. Denk onder andere aan: 

  • Diverse workflows waardoor o.a. betalingsherinneringen automatisch worden verstuurd
  • Periodieke facturen instellen zodat je niet elke keer opnieuw tijd besteed aan het aanmaken of dupliceren van een factuur 
  • Banktransacties automatisch laten inlezen door bankkoppelingen en automatisch laten verwerken

In mijn online cursus ‘Boekhouden met Moneybird’ leer ik je alle tips & tricks om zoveel mogelijk te automatiseren in jouw Moneybird boekhouding waardoor je online boekhouden een stuk makkelijker maakt voor jezelf. 

#2 Koppel jouw systemen aan Moneybird 

Als er iets is dat vervelend is, dan is het wel elke week of maand allerlei dingen handmatig invoeren in een boekhoudsysteem. Kies je voor online boekhouden met Moneybird, dan kun je heel veel systemen aan Moneybird koppelen en ervoor zorgen dat de boekhouding automatisch verwerkt wordt. 

In dit artikel vertel ik meer over welke systemen je kunt koppelen aan Moneybird. Ik weet zeker dat je al vrij snel ontdekt dat je inderdaad makkelijker online kunt boekhouden dan dat je op dit moment doet. 

Dit wil overigens niet zeggen dat je het 1 keer instelt en er vervolgens nooit meer naar hoeft te kijken. Controleer maandelijks of alles nog goed gaat qua automatiseringen tussen de diverse systemen. Want wanneer er eenmaal een foutje insluipt, dan blijft het fout gaan. En je wilt voorkomen dat je dit na een tijdje allemaal moet oplossen, want dat kost uiteindelijk meer tijd en energie. 

#3 Btw-aangifte + ICP-aangifte doen via Moneybird

Als er één ding is dat online boekhouden nog makkelijker maakt, dan is het de btw-aangifte (en eventueel ICP-aangifte) via hetzelfde systeem te doen als waar jouw boekhouding in staat. 

Met Moneybird is het mogelijk om binnen 6 stappen je btw-aangifte te doen. 
En er zijn slechts 5 stappen nodig om de ICP-aangifte via Moneybird te doen.

Online boekhouden hoeft niet moeilijk te zijn 

Zoals je ziet hoeft online boekhouden niet moeilijk te zijn. Als je maar weet met welk systeem je het beste kunt werken en hoe je alles het beste instelt en gebruikt. 

Wil je meer tips, tricks en advies rondom Moneybird? Wordt dan lid van mijn Facebookgroep waar ik regelmatig berichten in deel en waar je ook vragen kan stellen. 

Laat een reactie achter