ontwikkelingen moneybird

5 ontwikkelingen in Moneybird die belangrijk zijn voor jou als ondernemer

Moneybird blijft continu bezig met ontwikkelingen om het nog fijner te laten werken voor gebruikers. Onlangs was ik bij de online adviseursbijeenkomst, waar enkele interessante ontwikkelingen van Moneybird werden gedeeld. Ik heb de belangrijkste ontwikkelingen voor jou als ondernemer op een rij gezet. 

Ontwikkeling 1: Regels controleren en corrigeren

Wanneer er diverse zaken verkeerd geboekt worden in Moneybird, dan moest je voorheen altijd alles één voor één langsgaan en aanpassen. Nu kun je erg makkelijk en snel het achterliggende document weergeven, de regels selecteren en btw-tarief of categorie corrigeren. 

Binnenkort wordt het ook mogelijk om te groeperen per contact, btw-tarief of bedrag en alle wijzigingen bij een contact ook in één keer door te kunnen voeren. 

Ontwikkeling 2: Verbetering rapportages

De rapportages zijn op dit moment te bekijken op de volledige breedte. Daarnaast kun je ook periodes met elkaar vergelijken en zie je de percentuele verandering. Dit zorgt voor meer inzicht in jouw financiële situatie en op die manier kun je makkelijker financiële keuzes maken. 

Ontwikkeling 3: Betaalrekeningen en betaalpassen

In november ‘22 zijn de betaalrekeningen en dus de betaalpassen van Moneybird al gelanceerd. Inmiddels krijgen ondernemers met deze betaalrekeningen: 

  • Een volledig geïntegreerde IBAN
  • Een realtime overzicht van de transacties in de boekhouding 
  • De mogelijkheid om facturen en de btw-aangifte snel te betalen 
  • De mogelijkheid om bij overboeken direct de goede categorie te selecteren

De betaalpas is ook te gebruiken als creditcard waarbij de betalingen ook realtime in de boekhouding worden bijgewerkt. 

Ontwikkeling 4: Nieuwe app

De app van Moneybird is vernieuwd en daarmee krijg je sneller toegang tot je banksaldo en de bonnetjescanner is verbeterd. Ook is er gewerkt aan het verbeteren van de stabiliteit van de app. 

Ontwikkeling 5: BTW-sparen 

Deze ontwikkeling wordt verwacht omstreeks juni. Toch wil ik hem alvast met je delen omdat het erg interessant is. Deze ontwikkeling is alleen voor Moneybird gebruikers die ook een Moneybird betaalrekening hebben. 

Je krijgt met btw-sparen automatisch een aparte btw-spaarrekening en er worden dan automatisch slimme overboekingen ingesteld waardoor: 

  • Bij het koppelen van een verkoopfactuur de btw op de btw spaarrekening wordt gezet
  • Bij het koppelen van inkoopfacturen de btw wordt teruggehaald 
  • Betalen van btw automatisch gaat vanaf de btw-spaarrekening 

Wanneer je volgens het Profit First principe werkt, bespaar je hiermee tijd omdat je niet handmatig de btw hoeft over te boeken naar een andere rekening. 

15 meest gemaakte fouten in Moneybird

Wanneer jij je eigen boekhouding doet in Moneybird denk je vaak dat je alles zo goed en slim mogelijk hebt ingericht. Je bent op de hoogte van de updates en ontwikkelingen en zo moeilijk is het allemaal toch niet? 

Toch kom ik bij elke nieuwe klant minimaal 1 en vaker meerdere fouten tegen. De 15 meest gemaakte fouten in Moneybird heb ik voor jou op een rij gezet: https://flowbizz.nl/checklist-15-meest-gemaakte-fouten/

Laat een reactie achter