5 voordelen koppelen webshop aan moneybird

5 voordelen van het koppelen van jouw webshop aan Moneybird

Ik kom regelmatig ondernemers tegen die een webshop hebben, maar dit nog niet aan hun boekhouding hebben gekoppeld. Bij Moneybird is dit allemaal perfect te koppelen, terwijl het bij andere systemen vaak minder geautomatiseerd verloopt en het meer tijd kost. 

Ik deel graag 5 voordelen van  het koppelen van jouw webshop aan Moneybird.

Werk je nog niet met Moneybird, maar met een ander boekhoudprogramma waarbij je jouw webshop niet kan koppelen of met Word/Excel? Dan is het ook interessant om eens naar de voordelen te kijken. Je kunt je ook aanmelden voor mijn webinar waarin je een rondleiding krijgt door Moneybird en direct ziet of het ook een geschikt boekhoudprogramma is voor jou. 

Voordeel 1: De omzet en juiste btw-tarieven komen automatisch in Moneybird 

Door jouw webshop te koppelen aan Moneybird, komt direct de omzet in Moneybird te staan. Ook worden direct de juiste btw-tarieven gehanteerd. Dus je hoeft niet meer te puzzelen welke btw tarieven bij welke verkopen horen en de btw voor je buitenlandse klanten is ook goed verwerkt. Wat je veel gedoe bespaart bij de btw aangifte. Let er wel op dat je webshop goed is ingericht met de btw. Als dat niet goed is ingericht, dan klopt het in Moneybird natuurlijk ook niet.

Voordeel 2: Het bespaart jou heel veel tijd

Door jouw webshop aan Moneybird te koppelen, bespaar je ontzettend veel tijd. Je hoeft dan namelijk niet de omzet handmatig te boeken en betalingen te verwerken. 

Met een systeem zoals WooCommerce wordt het gehele proces automatisch verwerkt. Van elke betaling wordt er automatisch een factuur gemaakt in Moneybird en de factuur wordt automatisch op betaald gezet. Daarna worden de betalingen via Mollie automatisch aan de juiste facturen gekoppeld zonder dat je er handmatig werk aan hebt. Dat bespaart je al snel een aantal uur per maand en het is ook nog eens minder foutgevoelig. 

Voordeel 3: Beter inzicht in jouw cijfers

Bij sommige webshops is het mogelijk om verschillende omzetcategorieën mee te geven. In Moneybird kun je dan in één oogopslag zien hoeveel je verkocht hebt van een specifiek product of dienst. Daardoor kun je vervolgens betere keuzes maken in jouw aanbod en in de marketing. 

Voordeel 4: Met terugwerkende kracht bestellingen importeren in Moneybird

Vaak is het mogelijk om met terugwerkende kracht bestellingen te importeren in Moneybird. Zorg er wel voor dat je controleert of jouw webshop goed is ingericht met betrekking tot de btw-tarieven. Ik raad aan om enkele facturen te testen voordat je honderden facturen inleest en je erachter komt dat het niet klopt. 

Voordeel 5: Moneybird is met diverse systemen te koppelen

In dit blog heb ik al WooCommerce en Mollie genoemd, maar Moneybird is met nog veel meer systemen te koppelen. Denk aan: 

  • Plug & Pay
  • Shopify
  • Lightspeed
  • Mijnwebwinkel
  • Bol.com
  • Magenta
  • Salonized

H2: Doe research voordat je jouw webshop aan Moneybird koppelt 

Het is belangrijk om van tevoren goed uit te zoeken wat de beste mogelijkheden zijn om jouw webshop systemen aan Moneybird te koppelen zodat er zoveel mogelijk geautomatiseerd kan worden. 

Dit is iets te complex om allemaal in een blog uit te leggen aangezien het afhankelijk is van veel factoren van je boekhouding. Heb je hulp hierbij nodig? Ik help je graag. Je kunt hier een coachcall inplannen zodat ik met je kan meekijken en -denken.

Laat een reactie achter