Zakelijke bankrekening of een privé bankrekening?

Waarom een zakelijke bankrekening een MUST is?

Als je net start als ondernemer wil je zo min mogelijk kosten maken. Begrijpelijk.

Bij een privérekening betaal je vaak alleen maar de kosten voor je bankpas.

Heb je een zakelijke rekening dan is dat (vaak) anders, voor elke bij- en afschrijving op je rekening betaal je kosten. Bij reguliere banken kunnen die kosten best oplopen. Klik hier om de prijzen van verschillende banken te vergelijken.

Privé rekening

Sommige ZZP-ers gebruiken hun eigen privérekening voor hun zakelijke inkomsten en uitgaven. Doe dit alsjeblieft nooit. Zo loopt privé en zakelijk door elkaar en heb je geen goed overzicht.

Andere ZZP-ers openen een aparte privérekening. Zo kun je zakelijk en privé al beter gescheiden houden. Echter in de voorwaarden van de banken staat dat een privérekening niet zakelijk gebruikt mag worden, dus daar kun je problemen mee krijgen.

Voordelen zakelijke rekening

Het beste kun je een zakelijke rekening te openen:

  • De rekening staat op naam van je bedrijf, komt professioneler over
  • Met een zakelijke rekening kun je betaalmethodes zoals iDeal en automatische incasso aanbieden
  • Je kunt bestanden downloaden die je boekhoudsysteem kan inlezen of je kunt een automatische bankkoppeling maken. Zo staan alle banktransacties in je boekhouding zonder dat je ze handmatig hoeft over te typen.

Als je net met je bedrijf begint, regel dan gelijk een zakelijke rekening. Dan hoef je het later niet meer allemaal om te zetten en ben je gelijk klaar voor de toekomst.

Tip voor zakelijke bank

Als je op de kosten wilt letten. Kijk dan eens naar KNAB bank. Dat is de voordeligste bank, maar wel met hele goede service.

Ze hebben ook een handige overstapservice.

Wil je overstappen op de KNAB bank, dan krijg je via mijn vriendendienst link € 25,00 cadeau en ik ook 😉 Klik hier

Laat een reactie achter

Zakelijke rekening openen